|
|
|
turgay
|
     |
| Konu-0 |
: %0 |
| Mesaj-9 |
|
| TOKAT |
| Erkek Yaş:43 |
| Ögretmen |
|
|
Yüklü parçavıkların elektrik alana dik ve paralel girmeleri 11.sınıf müfredatında yok. 12.sınıf çalışmalarınızda da görünmüyor? Açıklama getirirseniz sevinirim. Saygılarımla.
Turgay KÖKSAL
tna2010@gmail.com
|
|
|
|
bgunes
(SA)
|
     |
| Konu-36 |
: %56 |
| Mesaj-194 |
: %12 |
|
| ANKARA |
| Erkek Yaş:44 |
| Akademisyen |
|
|
Yüklü parçacıkların eleltriksel alana dik ve paralel giriş durumları 10. sınıf öğretim programında kazanım boyutunda;
1.7 Yüklü iki iletken levha arasındaki elektriksel alan ile potansiyel farkı arasındaki ilişkiyi yorumlar (BİB-1.a-d, 2.a).
olarak ve açıklama boyutunda ise;
|<-->| 1.7 Yüklü parçacıkların düzgün bir elektriksel alandaki hareketi ile ilgili olarak elektriksel alana paralel ve dik girmesi durumundaki hareketi formüllere ve hesaplamalara girmeden günlük yaşamdan örneklerle incelenir.
olarak yer almaktadır.
Fizik Doğayı Anlama Sanatıdır...
|
|
|
|
uygarkanli
(SA)
|
     |
| Konu-17 |
: %26 |
| Mesaj-108 |
: %6 |
|
| ANKARA |
| Erkek Yaş:33 |
| Akademisyen |
|
|
Sayın Turgay Köksal,
Öncelikle bir çelişkiyi ya da varsa bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim...
Şu anki 11. sınıf ve 12. sınıfta uygulanan program yeni bir program değil..Sadece 2 yıl önce liseler 4yıla çıkarılırken konuların yıllara göre dağılmış hali diyelim...bu progarm yenileme çalşıması değil...
Mamafih 12. sınıf programı da TTKB tarafından onaylandı ama internete konmadı...Yani incelediğiniz 12 ve galiba 11 yeni programımız değil...
Yani bu yıl uygulanan 9. sınıf ve önümüzdeki eylülde uygulanmaya başlayacak 10. sınıf fizik programları dışında 11. ve 12. sınıf prtogtamları yeni bir program değil..
Biligileirnize
Saygı ve sevgilerimle...
Uygar...
|
| 17 Ağustos 2009 Pazartesi |
|
|
 |
|
|
samihoca
|
     |
| Konu-0 |
| Mesaj-1 |
|
| İSTANBUL |
| Erkek Yaş:45 |
| Teknik Öğretmen |
|
|
bilgileriniz için tesekkurler
sunguroglu lisesi fizik ogretmeni
|
|
|
|
turgaykaan
|
     |
| Konu-0 |
| Mesaj-1 |
|
| İSTANBUL |
| Erkek Yaş:48 |
| Ögretmen |
|
|
Dünyanın manyetik kutbu kavramını araştırdığımda çelişkilerle karşılaştım. Bir kısım kaynakta coğrafi kuzey tarafındaki manyetik kutup için manyetik güney(Serway,College Physics(kniht Jones Field )), birkısmında ise manyetik kuzey tanımı kullanılmış(Fiziğin temelleri, College Physics( Buffa Lou),Addison-Wasley) Buna ne dersiniz?
turgaykaan
|
|
|
|
alisavran
|
     |
| Konu-0 |
| Mesaj-2 |
|
| KAYSERİ |
| Erkek Yaş:39 |
| Ögretmen |
|
|
iyi akşamlar hocam,
benim dikkatimi 12.sınıf müfredat programında 3.ünitenin adı çekti 3.ünite adı elektrik ve manyetizma yazıyor oysa 3.ünite adı elektrik ve elektronik olmalı idi düzeltilirse iyi olur diye düşünüyorum kolay gelsin
|
|
|
|
bgunes
(SA)
|
     |
| Konu-36 |
| Mesaj-194 |
|
| ANKARA |
| Akademisyen |
|
|
Mehaba Ali Hocam;
Biz tanıtımlarda ve genele sunularda 9.-12. sınıflar için "Elektrik ve/veya Manyetizma" başlığını kullanıyoruz. FAkat her bir ünite için ise içeriğe uygun özel isim kullanıyoruz: Siz nerede gördünüz bilemiyorum.
Örneğin 9. sınfıtaki adı "Elektrik ve Manyetizma", 10. Sınıfta adı "Elektrik", 11. sınıfta adı "MAnyetizma" ve nihayet 12. sınıfta adı sizinde bahsettiğiniz gibi "Elektrik ve Elektronik".
Eğer herhangi bir sınıfta yukarıdaki özel ünite adı dışında birşey yazılmış ise biz yanlışlık yapmışızdır, bildirirseniz değiştirebiliriz.
Bunun dışında bu dört sınıftaki üniteleri "Elektrik ve Manyetizma" şeklinde sınıflandırmış isek burada sorun yok ve zaten o şekilde gruplandırıyoruz.
Teşekkürler.
|
|
|
|
alisavran
|
     |
| Konu-0 |
| Mesaj-2 |
|
| KAYSERİ |
| Erkek Yaş:39 |
| Ögretmen |
|
|
İyi günler Bilal Hocam,
283 nolu Fizik Dersi Öğretim Proglamları kursuna katılan kursiyerlerdenim. Benbu kursta bize dağıtılan öğretim programları fotokopilerini incelerken 5.Ortaöğretim 12.Sınıf Fizik Dersi Öğretim Programı Ünite Organizasyonu 37.sayfasında, 3. ünite adının Elektrik ve Elektronik olarak yazdığını gördüm ve hemen www.fizikprogramı.com forum sitesindeki 12.sınıf Öğretim Programları sayfasına baktığımda Elektrik ve Manyetizma yazdığını gördüm bundan dolayı size bir önceki mesajı göndermiştim Ayrıca proramda 4.ünite adı Modern Fizik ve 5.ünite adı Dalgalar olarak yayınlanmış, 4.ve 5. ünite adları forum sitesinde yerdeğiştirmiştir. Ayrıca forum sitesinin 12.sınıf Fizik programı sayfasında 7.ünite adı Fiziğn Doğası ünitesi adının olmadığını gördüm bunları iletmek iin belirtmek için yazdım
kolay gelsin dileklerimi iletmek istiyorum
bgunes (SA),Toplam 1 üyemiz teşekkür etti
|
|
|
|
bgunes
(SA)
|
     |
| Konu-36 |
| Mesaj-194 |
|
| ANKARA |
| Akademisyen |
|
|
Forum sayfası 12. sınıftan ççok önce oluşturulduğundan güncel ve doğru olan Fizik Öğretim Programı'nda yazanlardır elbette. Forum ve web sayfası ise güncelleştirilecektir. Uyarıların için teşekkürler.
|